TEFAL GV5 EXPERTISE PTFE INDUCTION

GV5 EXPERTISE PTFE INDUCTION Прослужить до 3 разів довше*

Смакуйте досконалість щодня

Завдяки найсучаснішим технологіям, каструлі і сковороди Tefal - це не лише неймовірно якісний та довговічний посуд, а ще й запорука відмінних результатів приготування.

Посуд найвищої якості

Завдяки ексклюзивному покриттю Tefal Titanium Excellence ця винятковий міцна лінійка посуду з антипригарним покриттям прослужить вам до трьох разів довше.

  • * Завдяки своєму надзвичайно міцному зовнішньому покриттю, що легко очищується, вона ідеально підходить для повсякденного використання, крім того сумісна з усіма типами варильних поверхонь, включаючи індукційні.
  • Довершує найсучасніші характеристики технологія індикатора температури Thermo-Spot®, що гарантує відмінний смак та аромат ваших улюблених страв.
  • * У порівнянні з покриттям Titanium Force

* покриття TITANIUM EXCELLENCE прослужить до 3-х разів довше у порівнянні з покриттям TITANIUM FORCE

Важлива інформація
  • Покриття TITANIUM EXCELLENCE: прослужить до 3* разів довше*

    • Ексклюзивна і надзвичайно щільна основа Titanium Hard: технологія синтезу, запатентована в багатьох країнах
    • Новий верхній шар, посилений титановими частинками

  • Tefal: здорова їжа та турбота про навколишнє середовище

    Наша мета – створення високоякісних продуктів, що напевно прослужать вам тривалий час, та не завдаватимуть шкоди нашій планеті. Це можливо завдяки матеріалам, які підлягають вторинній переробці та безпечному антипригарному покриттю (не містить ПФОК, алюмінію та кадмію).

  • Tefal - виробник кухонного посуду № 1 у світі*

    Лише Tefal гарантує і забезпечує стабільно відмінні результати приготування. А це ще одна причина обрати Tefal. * Дані незалежного оцінювання 2016 року, обсяг продажів та лояльність до бренду у категорії кухонного посуду.

  • Сумісність з варильними поверхнями

    Усі поверхні + індукційні

  • Зовнішнє антипригарне покриття

    Легке очищення і зручне приготування

  • Технологія THERMO-SPOT®

    Індикатор Thermo-Spot® стає червоним коли сковорода нагрілась до ідеальної температури для відмінного смаження. Це гарантує: ідеальну текстуру, ідеальний колір, ідеальний аромат. Створена для приготування смачних та поживних страв щодня.

Технічні характеристики
Можливість очищення в посудомийній машині Так,тільки кришки і аксесуари  
Розприскувач Так  
Назва внутрішнього покриття Антипригарне титанове покриття “Titanium Excellence“  
Зовнішнє покриття / обробка Антипригарне покриття  
Колір внутрішнього покриття Чорний  
Внутрішнє покриття / обробка Антипригарне покриття  
Індикатор температури Thermo-spot Сковороди, сотейники та сковороди-вок  
Тип дна Індукційне дно  
Можливість використання у духовій шафі Так, до 175°С  
Тип рукоятки Фіксований  
Сумісність з варильними поверхнями ІНДУКЦІЙНІ-ГАЗОВІ-ЕЛЕКТРИЧНІ-КЕРАМІЧНІ-ГАЛОГЕННІ  
Матеріал Алюміній  

Інструкції з експлуатації
Поширені запитання
Посуд з антипригарним покриттям спеціально передбачений для захисту продуктів від пригорання. Однак сковороди і ковші потребують належного догляду. Для цього, будь ласка, дотримуйтесь наступних рекомендацій: перед першим використанням змажте сковороду / ківш невеликою кількістю олії, потім помийте і протріть насухо. Час від часу повторюйте дану процедуру, якщо сковорода / ківш регулярно миється в посудомийній машині. Також необхідно уникати надмірного нагрівання і появи подряпин, зокрема пов'язаних з використанням металевих аксесуарів (кухонних лопаток, половников) і / або очищенням за допомогою кухонної губки.
Для приготування їжі в духовці можна використовуватися тільки сковороди, ковші і сотейники лінійки Ingenio зі знімними ручками, при цьому знімні ручки повинні бути попередньо зняті. Посуд ніколи не повинен використовуватися в мікрохвильових печах і аерогрилях.
• Помийте сковороду гарячою водою з рідиною для миття посуду. Протріть насухо і змастіть антипригарне покриття невеликою кількістю олії перед першим використанням. Видаліть надлишки олії.
• Після кожного використання кухонний посуд слід мити і протирати.
Сковороди: від 140 ° C до 195 ° C
Сковороди для млинців: від 165 ° C до 240 ° C
Це оптимальна температура для обсмажування і готування. Даний індикатор дозволяє готувати більш здорову їжу при ідеальній температурі.
Під час використання посуду слід дотримуватися рекомендацій, зазначених на упаковці або в інструкції, що додається до виробу. З деякими виробами допускається використання металевого кухонного приладдя, за винятком ножів і вінчиків. Однак для продовження терміну служби сковороди або ковша ми наполегливо рекомендуємо відмовитися від використання металевих аксесуарів. Перевагу слід віддавати виробам із пластику або дерева.
Антипригарне керамічне покриття менш ефективне і менш довговічне в порівнянні з класичним ПТФЕ-покриттям. При приготуванні їжі рекомендується використовувати більше масла або жиру. При митті потрібно застосовувати трохи більше зусиль і більше рідини для миття посуду. У разі пригорання їжі, замочіть посуд у мильному розчині, бажано з додаванням невеликої кількості оцту.
Згодом на поверхні керамічного покриття з'являються плями, що не виводяться. Це ніяк не впливає на характеристики посуду і не є небезпечним для здоров'я.
• Використовуйте кухонні аксесуари, виготовлені з пластику або дерева, для деяких виробів передбачено використання кухонного приладдя з металу, за винятком ножів і вінчиків (керуйтеся рекомендаціями, наведеними на упаковці або в інструкції, що додається до виробу).
• Не ріжте їжу безпосередньо на сковороді.
• Не шкребіть по поверхні з антипригарним покриттям. Наявність незначних пошкоджень і подряпин на поверхні абсолютно нормально і ніяк не впливає на якість приготування їжі.
• Після приготування їжі уникайте повного випаровування і не залишайте сковороду на розігрітій конфорці.
• Завжди вибирайте електричну конфорку відповідного розміру і стежте за тим, щоб полум'я газової плити ледь торкалося дна сковороди і не піднімалося по бокам сковороди.
• Під час приготування їжі не залишайте сковороду без нагляду.
• Перед миттям дочекайтеся повного охолодження сковороди.
Деформація сковороди може бути пов'язана з температурним ударом (перегрів порожньої сковороди, переміщення гарячої сковороди під холодну воду або на холодну поверхню і ін.).
Перш ніж мити сковороду, почекайте, поки вона охолоне до кімнатної температури.
При використанні деформованої сковороди знижується якість приготування їжі.
Сковороди ніколи не повинні використовуватися в мікрохвильових печах.
Залежно від виду продукції (див. Інформацію на упаковці) допускається використання більшості металевих аксесуарів, за винятком ножів, виделок і вінчиків. Однак будь-які металеві аксесуари повинні використовуватися з дотриманням запобіжних заходів. Уникайте використання гострих предметів, а також не ріжте їжу безпосередньо на сковороді. Антипригарне покриття слід берегти від механічних пошкоджень.
Так. При високій температурі продукти підгорають і утворюються плями, також сковорода може деформуватися. Крім цього, надмірне нагрівання може призвести до втрати антипригарних властивостей. Оскільки алюміній нагрівається рівномірно, їжа прекрасно готується при помірній температурі. Нагрівання порожньої сковороди до дуже високої температури може призвести до її пошкодження.
Ні. Приготування їжі при високій температурі не скорочує час готування і абсолютно не сприяє підвищенню якості їжі, тому наполегливо рекомендуємо готувати їжу при середній температурі. Ще одним аргументом на користь даного температурного режиму є той факт, що приготування їжі при високій температурі може викликати пошкодження антипригарного покриття.
Для продовження терміну служби покриття потрібно додавати невелику кількість олії при смаженні або приготуванні на грилі. При варінні чи під час тушкування олію додавати необов'язково.
Сковорода з антипригарним покриттям:
Досить просто помити сковороду водою з використанням засобу для миття посуду.
Після кожного використання сковороду слід помити, видаливши залишки жиру з поверхні. Якщо сковороду просто протерти паперовим рушником або оболоснути водою, частина жиру може залишитися на поверхні і пригоріти під час подальшого використання, що може спричинити появу плям у майбутньому.
Сковороду з антипригарним покриттям не можна мити з використанням абразивного порошку або абразивної губки. Нейлонова губка ідеально підійде для очищення внутрішньої і зовнішньої поверхні сковороди.

Сковорода з керамічним покриттям:
Сковороду з керамічним покриттям рекомендується мити вручну водою з м'яким миючим засобом. Це дозволить надовго зберегти її якості.
Якщо після приготування класичних страв не вдається відмити сковороду, залийте її водою, додайте трохи оцту і нагрівайте. За допомогою розчину води і оцту очистіть сковороду. Потім ретельно промийте сковороду, протріть насухо і змастіть невеликою кількістю олії, наприклад, соняшниковою. Ваша сковорода стане як нова.
Якщо пригорілий бруд не відмивається, замочіть сковороду спочатку в гарячій воді зі знежирюючим засобом для миття посуду. Потім, в разі необхідності, помийте сковороду з використанням пластикової губки і невеликої кількості рідкого миючого засобу.
Деякі частини можна, інші - ні. (Див. Нижче.) Для частин, які можна ставити в посудомийну машину, використовуйте нейтральний миючий засіб. Деякі посудомийні машини не призначені для миття каструль/сковорідок, тому перевірте інструкції до своєї машини перед використанням.
Можна мити в посудомийній машині:
Деталі каструль/сковорідок: ТАК
Спеціальна ручка: ТАК
Кришка для варіння: (крім ручки на магніті): ТАК
Знімні ручки на магнітах: НІ (можуть поржавіти)
Захисна кришка для зберігання: НІ (може деформуватися)
Для продовження терміну служби вашої каструлі ми рекомендуємо мити її вручну неабразівной мочалкою. Під час миття в посудомийній машині найкраще користуватися м'якими засобами, наприклад, рідиною або гелем.
Загалом ручки можуть розхитатися внаслідок регулярного нагрівання і охолодження кріплень. В такому випадку акуратно підтягніть кріплення за допомогою відповідної викрутки, при цьому не закручуйте гвинти занадто туго.
• Причиною цього можуть стати пригорілі залишки їжі. Для усунення такого нальоту досить замочити сковороду на ніч з невеликою кількістю рідини для миття посуду. Після цього акуратно почистіть сковороду харчовою содою з невеликою кількістю води за допомогою спеціальної м'якої губки для антипригарних покриттів. Потім для відновлення властивостей антипригарного покриття нанесіть невелику кількість рослинної олії і рівномірно розподіліть її по всій поверхні за допомогою паперового рушника.
• Пошкодження антипригарного покриття може бути спричинено перегрівом сковороди. Регулярний перегрів сковороди може знизити ефективність покриття. На сковороді є червоний індикатор температурного нагріву Thermo-spot, який дозволяє визначити, коли сковорода досягає ідеальної температури для приготування їжі. Коли індикатор стає рівномірно забарвленим в яскраво-червоний колір, зменшіть температуру для приготування їжі до помірного температурного режиму. Не продовжуйте розігрівати сковороду на високій температурі, щоб уникнути перегріву сковороди і антипригарного покриття.
• Після кожного миття в посудомийній машині змастіть антипригарне покриття рослинною олією, це дозволить захистити покриття від пересихання і збереже його в ідеальному стані.
• Причиною деформації дна може бути використання сковороди на дуже високій температурі або на невідповідному джерелі нагрівання.
• Ніколи не заливайте гарячу сковороду холодною водою і не занурюйте гарячий посуд в холодну воду. Різка зміна температури може призвести до деформації металу і викривлення дна сковороди.
Будбте обережними при використанні сковороди, особливо маленького діаметру, на газових конфорках з різною кількістю опор. Може знадобитися спеціальна підставка, яка поставляється більшістю виробників або може бути придбана окремо.
Надмірне зовнішнє зусилля, наприклад, падіння або удар, може стати причиною деформації каструлі/сковороди. (Під впливом тепла в процесі приготування каструля/сковорода не деформується.)
При належному використанні наші покриття відомі своєю міцністю і довговічністю. Якщо при неправильному використанні сковороди або ковша Tefal / T-fal випадково проковтнули частинку покриття, це не становить небезпеки для здоров'я, оскільки фрагменти покриття не токсичні. Як будь-яке волокно, вони проходять через організм без всмоктування. Безпечне антипригарне покриття широко використовується в медицині, наприклад, в якості покриття імплантованих кардіостимуляторів і найтонших штучних артерій.
Всі антипригарні покриття містять політетрафторетилен (ПТФЕ). Цей слизький матеріал - полімер тетрафторетилену - складається тільки з вуглецю і фтору. Антипригарне покриття стійке до дії кислот і лугів, а також стійке в процесі приготування їжі. Європейські та американські органи охорони здоров'я ухвалили використання антипригарного покриття ПТФЕ у виробництві посуду. Цей матеріал не вступає в реакцію з їжею, водою і побутовою хімією. У разі потрапляння в організм він абсолютно безпечний для здоров'я. Як будь-яке волокно, ПТФЕ проходить через організм без всмоктування. Антипригарне покриття часто використовується в медицині, наприклад в якості покриття імплантованих кардіостимуляторів і найтонших штучних артерій.
Ні. Посуд Tefal / T-fal з антипригарним покриттям не містить перфтороктанову кислоту (ПФОК). Це підтверджують результати регулярних перевірок, проведених незалежними лабораторіями, в ході яких готова продукція контролюється на відсутність перфтороктановой кислоти (ПФОК). З 2003 року в різних країнах світу незалежні лабораторії регулярно проводять дослідження продукції (INERIS у Франції, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS в Великобританії, FABES Labs в Німеччині, MB Labs в Канаді і SGS в Китаї). Результати проведених досліджень систематично доводять відсутність ПФОК у виробах Tefal / T-fal з антипригарним покриттям.
Ні. Антипригарне покриття наноситься виключно в процесі виробництва посуду.
При нормальному використанні в домашніх умовах антипригарне покриття зношується вкрай рідко. Належне використання та відповідний догляд забезпечують довговічність виробу. У більшості випадків зношування антипригарного покриття викликане перегрівом, наявністю подряпин та/чи очищенням з використанням абразивних засобів. Надмірне нагрівання може стати причиною пересихання та відлущення покриття сковороди. Гарантія не поширюється на дані види дефектів. Якщо час від часу ви готуєте на високій температурі або якщо ви перегріли в сковороду, посуд рекомендується частіше смазувати олією.
Одним із заходів, передбачених Групою SEB щодо інформування про якість продукції, є нанесення екологічного маркування «Здоров'я і екологічність» на вироби Tefal / T-fal з антипригарним покриттям. Компанія запроваджує відповідний підхід, пояснюючи відсутність ПФОК, свинцю і кадмію в покриттях Tefal / T-fal, а також гарантує безпеку посуду з антипригарним покриттям для навколишнього середовища і здоров'я людей. Екологічне маркування наноситься на підставі результатів регулярних досліджень, проведених незалежними лабораторіями в багатьох країнах світу (INERIS у Франції, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS в Великобританії, FABES Labs в Німеччині, MB Labs в Канаді, SGS в Китаї) (посилання на веб-сайти лабораторій). Інформацію про відповідальний підхід компанії можна знайти на веб-сайті Tefal / T-fal, а також на упаковці посуду з антипригарним покриттям Tefal / T-fal.
На сьогоднійшній день відносно антипригарного покриття існує безліч помилкових суджень, деякі з яких мають відношення до ПФОК. Антипригарне покриття Tefal / T-fal виготовляється з політетрафторетилену (ПТФЕ), цей матеріал був визнаний державними органами охорони здоров'я Європи і США абсолютно безпечним для здоров'я. ПФОК і ПТФЕ - це дві абсолютно різні речовини. Посуд Tefal / T-fal з антипригарним покриттям виготовляється з ПТФЕ і не містить ПФОК. Крім цього, понад 20 років тому компанія Tefal / T-fal прийняла на себе зобов'язання повністю відмовитися від використання свинцю і кадмію у виробництві всього асортименту продукції, що дозволяє гарантувати повну безпеку всіх виробів для здоров'я. Інформація щодо відповідального підходу надається через екологічне маркування, введене Групою SEB.
Абревіатура ПФОК використовується для позначення перфтороктановой кислоти. ПФОК застосовується в процесі виробництва багатьох виробів, таких як антипригарне покриття, упаковка, створена для приготування їжі в мікрохвильових печах, текстиль, брудовідштовхуючі килими, що не вбирають жир, коробки для піци тощо. Компанія Tefal / T-fal прийняла на себе зобов'язання не використовувати у виробництві своєї продукції ПФОК, свинець і кадмій, що дозволяє гарантувати абсолютну безпеку виробів Tefal / T-fal з антипригарним покриттям для здоров'я і навколишнього середовища.
В антипригарному покритті та емалі посуду Tefal / T-fal не міститься свинець і кадмій. Нами було виявлено, що дані шкідливі субстанції можуть виділятися при митті виробів в посудомийній машині і осідати на решті посуду, що знаходиться в машині. Подальше використання такого посуду для приготування їжі призводить до потрапляння в організм свинцю і кадмію, де ці речовини мають властивість накопичуватися. Саме тому ось уже понад 20 років ми розробляємо і виробляємо посуд без використання свинцю і кадмію. Дана екологічне маркування є на упаковці всіх виробів Tefal / T-fal з антипригарним покриттям.
Антипригарне покриття Tefal / T-fal виготовляється з політетрафторетилену (ПТФЕ) і наноситься в промислових умовах. Саме ПТФЕ забезпечує антипригарні властивості посуду. Державні органи охорони здоров'я в Європі і США довели, що ПТФЕ є інертною речовиною, яка не вступає в хімічну реакцію з їжею, водою і побутовою хімією. У разі потрапляння в організм вона абсолютно нешкідлива. Державні органи охорони здоров'я підтвердили безпеку використання протипригарного ПТФЕ-покриття у виробництві посуду. Безпечну речовину ПТФЕ широко використовують в медицині, наприклад в якості покриття імплантів кардіостимуляторів і найтонших штучних артерій. ПТФЕ також використовується в хірургії при лікуванні пацієнтів з серйозними захворюваннями нирок, деякі протези суглобів також частково покриті цією речовиною.
Найшвидше перевірити сковороду на можливість використання на індукційній плиті за допомогою магніту. Якщо магніт притягується до основи сковороди, то її можна використовувати на індукційній плиті.
Важко назвати певну кількість років, адже строк служби відрізнятиметься залежно від умов і частоти експлуатації. Щоб подовжити строк служби посуду, не перегрівайте його без необхідності й не нагрівайте без води. Слабкого або середнього вогню достатньо. Якщо готувати при тій самій температурі, що й на чавунній сковорідці, дуже скоро посуд почне псуватися. Не зберігайте готову їжу протягом тривалого часу (одного дня або довше).
Будь ласка, перейдіть до розділу "Аксесуари" веб-сайту, щоб легко знайти те, що вам потрібно для вашого продукту.
Знайдіть більш детальну інформацію в розділі «гарантії» цього веб-сайту.