Інструкція і часті питання (FAQ) про ACTIFRY

Довідка : FZ700036

Інструкції з експлуатації
Поширені запитання
Після оновлення, пов’язаного з посиленням безпеки даних, додаток більше не підтримує операційну систему Android версії 4.4.4 або нижче.

Якщо у вас є така можливість, ми рекомендуємо оновити операційну систему Android до нової версії або скористатись іншим сумісним пристроєм.

Оновивши операційну систему, ви зможете не лише із задоволенням користуватися новими функціями та технологіями, а й захистити пристрій від можливих вразливостей, які було усунуто в останніх версіях.
За допомогою ActiFry і дозувальної ложки з олією можна приготувати легку й хрустку картоплю фрі. За смаком можна додати ще 1 ложку олії, щоб зробити страву ще витонченішою!
Двічі промийте порізану картоплю в мисці з водою для видалення надлишків крохмалю. Перед приготуванням дуже важливо ретельно висушити картоплю за допомогою паперових рушників і насухо витерти її серветками. При приготуванні замороженої картоплі фрі рослинну олію не додають, оскільки картопля вже містить олію, надлишок якої викличе водянистість. При використанні функції 2 в 1 (чаша + решітка) після того, як страва на решітці досягне повної готовності, продовжите приготування картоплі ще протягом 2-5 хвилин після зняття решітки, це дозволить зробити картоплю ще більш хрусткою.
Олія не додається, оскільки картопля вже містить олію.
При приготуванні замороженої картоплі фрі рослинна олія не додається, оскільки картопля вже містить олію.
У моделях місткістю 1 кг і 1,2 кг, а також в моделі Actifry Mini необхідно використовувати лопатку для запобігання попадання їжі в електродвигун.
Чаша переповнена. Дотримуйтеся кількості, зазначеної в таблиці приготування в посібнику.
Для ActiFry: 1 кг свіжих скибочок / 750 г заморожених скибочок.
Для сімейства For ActiFry: 1,5 кг свіжих скибочок / 1,2 кг заморожених скибочок.
Існує цілий ряд причин:
• Використання невідповідного сорту картоплі.
• Недостатньо ретельно промита і висушена картопля з великим вмістом крохмалю.
• Занадто товсто порізана картоплю. Шматочки повинні бути нарізані тонше.
• Використання недостатньої кількості рослинної олії. Необхідно збільшити кількість використовуваної олії.
• Засмічення фільтра. Необхідно прочистити фільтр.
Є кілька причин:
• Не використовувалася мішалка. Завжди використовуйте її для приготування.
• Картоплю чи інші інгредієнти порізано нерівномірно. Для ідеального приготування страви необхідно, щоб картоплю чи інші інгредієнти було порізано на шматки однакового розміру.
• Мішалка не обертається. Перевірте, чи правильно встановлено мішалку.
Від розміру шматків залежить, наскільки картопля буде хрусткою або м'якою.
Чим тонше нарізана картопля, тим більш вона хрустка, більш товсто нарізана картопля буде м'якішою всередині.
При виборі часу приготування і форми нарізаних шматків слід керуватися особистими уподобаннями: тонкі шматки: 8 х 8 мм / стандартні шматки: 10 х 10 мм / товсті шматки: 13 х 13 мм.
Для отримання оптимального результату промийте очищену і нарізану картоплю у великій кількості води доти, поки вода не стане прозорою.
Це дозволить видалити максимальну кількість крохмалю, щоб картопля не злипалась.
Потім скористайтеся паперовими рушниками і ретельно висушіть картоплю.
Для приготування потрібно використовувати повністю суху картоплю.
Піднімати кришку можна, проте цього робити не рекомендується, навіть якщо інгредієнти змістилися в каструлі в одну сторону.
Відкриття кришки призведе до зниження внутрішньої температури і, в разі приготування з використанням рецептів, може призвести до порушення передбаченого процесу, що гарантує оптимальний результат.
Не перевищуйте максимальну кількість і час роботи, зазначені в таблиці рецептів, інакше ви не отримаєте очікуваний результат і можете пошкодити пристрій.
Можете використовувати різноманітні олії за власним бажанням!
Стандартні олії: оливкова, рапсова*, з виноградних кісточок, кукурудзяна, арахісова, соняшникова, соєва*
Ароматизовані олії: ароматичні трави, чилі, часник, лимон...
Особливі олії: з лісового горіха*, кунжутна*, сафлорова*, мигдальна*, авокадова*, арганова*...
Не рекомендуємо використовувати олію з волоських горіхів, тому що після приготування вона дає згірклий смак.
(* олія, призначена для кулінарії відповідно до даних виробника).
• Перед очищенням зачекайте, поки прилад повністю охолоне.
• Відкрийте кришку й підніміть засувку, щоб зняти її.
• Вийміть мішалку, каструлю та знімний фільтр.
• Усі знімні деталі можна мити в посудомийній машині або очищувати м’якою губкою з рідиною для миття посуду.
• Щоб збільшити строк служби чаші або деко рекомендується мити їх уручну. Для посудомийної машини бажано використовувати м’які засоби, як-от рідину або гель.
• Ретельно висушіть деталі перед початком збирання.
Рекомендується використовувати тільки рідину для миття посуду.
Занадто товсті шматки можуть підгорати на поверхні. Нарізайте більш тонкими шматками. Решітка не підходить для приготування окремих страв, таких як панірована риба і страви з панірувальними сухарями, оскільки сухарі пересихають і підгорають під час приготування з використанням гарячого повітря.
Перевірте, чи правильно встановлено мішалку. Нагадуємо, що прилад не призначається для приготування рідких страв (супів тощо).
Якщо це не допомагає вирішити проблему, віднесіть прилад до авторизованого сервісного центру.
Якщо ви вважаєте, що двигун пристрою несправний, віддайте пристрій на перевірку до авторизованого сервісного центру.
Імовірно, ви використовували молоду картоплю. Під час приготування молодої картоплі зменште кількість до 750 г і скоригуйте час приготування.
Це означає відхилення в роботі пристрою.
Вийміть вилку з розетки, зачекайте 10 секунд і вставте вилку знову. Натисніть кнопку ввімкнення/вимкнення.
Якщо на РК-екрані завжди відображається те саме повідомлення, віддайте пристрій до авторизованого сервісного центру на перевірку.
Може бути кілька причин:
• Пристрій неправильно підключено.
• Ви ще не натиснули кнопку живлення або натиснули неправильно. Спробуйте натиснути її ще раз впевнено.
• Ви натиснули кнопку живлення, але пристрій все одно не працює. Переконайтеся, що кришку надійно зачинено.
• Двигуни працюють, але пристрій не нагрівається. Віддайте пристрій на перевірку до авторизованого сервісного центру.
• Мішалка не обертається. Перевірте, чи правильно розташовано лопать. Якщо ні, віддайте пристрій на перевірку до авторизованого сервісного центру.
Можливо, ви солили страву під час приготування. Не соліть страву до завершення приготування, щоб не подряпати чашу ActiFry.
Щоб моделі з деко зберегли свої характеристики якомога довше, не використовуйте з ними металеве приладдя.
Можливо, її не зафіксовано. Повторно затисніть її належним чином: установіть важіль блокування вертикально, розташуйте мішалку в центрі лотка, а потім натисніть на важіль униз.
Є кілька причин:
• Під час першого використання можуть виходити випари, які не є шкідливими. Вони жодним чином не вплинуть на роботу пристрою й швидко зникнуть.
• Видаліть усі наліпки й пакувальні матеріали. Категорично забороняється підставляти пристрій під воду.
• Під час першого використання рекомендується ввімкнути пристрій щонайменше на 20 хвилин із 0,5 л води. Під час другого приготування ActiFry виправдає всі ваші очікування.
• Забороняється залишати дозувальну ложку в пристрої під час роботи.
• Забороняється готувати страви без мішалки. У певних моделях слід обов’язково вийняти захисні втулки, розташовані під кришкою.
Дотримуйтеся інструкцій, наведених у посібнику користувача, щодо ввімкнення приладу, а потім підключіть інший прилад до мережевої розетки, щоб переконатися, що вона працює. Якщо прилад усе одно не працює, не намагайтеся розібрати або відремонтувати прилад власноруч, замість цього зверніться в авторизований сервісний центр.
Не використовуйте прилад. Щоб уникнути небезпеки, треба замінити шнур в авторизованому сервісному центрі.
Робоча температура аерофритюрниці Actifry до кінця приготування їжі досягає приблизно 180 °C (160 °C при розігріві їжі).
Через наявність обертаючої лопатки ми не рекомендуємо готувати в Actifry рибу, яка легко кришиться під час приготування. Саме тому для приготування риби рекомендується використовувати решітку (тільки в моделях 2 в 1).
Між кришкою і корпусом передбачена невелика щілина. Кришка не повинна закриватися герметично.
Завжди притискайте кришку акуратно, але щільно. При закритті не грюкати кришкою, щоб притиснути її, скористайтеся виступом в передній частині кришки. В посудомийній машині завжди розміщуйте кришку у верхній частині, де найнижча температура, а також вибирайте режим з більш низькою температурою.
Так, цей багатофункціональний прилад може використовуватися для приготування різних продуктів.
Прилад передбачений для приготування численних страв від закусок до десертів.
Ви можете готувати хрустку картоплю фрі, ніжну курку і навіть фруктовий пиріг.
Чаша моделі ActiFry 2 в 1 не може використовуватися з раніше випущеними моделями і моделями серії Actifry Family.
Зберігайте картоплю в доброму погребі або в холодильнику (при температурі 6–8 °С), щоб на неї не потрапляло сонячне проміння.
Ваш прилад містить цінні матеріали, що можна видобути або використати ще раз. Залиште його на міському пункті збирання відходів.
Будь ласка, перейдіть до розділу "Аксесуари" веб-сайту, щоб легко знайти те, що вам потрібно для вашого продукту.
Знайдіть більш детальну інформацію в розділі «гарантії» цього веб-сайту.
Якщо вам здається, що якихось частин бракує, зателефонуйте до центру обслуговування покупців, і ми допоможемо вам знайти прийнятне рішення.